Futóbicikli – két keréken szép az élet

 

A gyerekek imádják a mozgást és tapasztalataim szerint a mai gyerekeknek hatalmas a mozgásigényük is. A futóbicikli egy viszonylag könnyű és kis eszköz, így szinte bárhová könnyen magunkkal tudjuk vinni és rengeteg fejlesztő hatással bír. A futóbicikli egy átmenet a már kihívást nem jelentő kismotor és a még el nem érhető bicikli között. Egy rendkívül jó alap, hogy a gyerekek később könnyebben elsajátíthassák azokat a készségeket, képességeket, melyek rendes bicikli használatához elengedhetetlenek.

A futóbicikli fejleszti a gyerekek egyensúlyérzékét. A bringák magassága akkora, hogy a gyerek lába leérjen, így könnyen és biztonságosan meg tudja magát állítani. Mivel ezen a biciklin nincs pedál, nagyon ügyesen kell egyensúlyoznia a haladáshoz. Ezzel a biciklivel önállóan, saját tempójához mérten tanulhatja meg az egyensúlyozást, és míg a kezdetekben még csak óvatosan lépked, később képes lesz egyre hosszabb távú gurulásra.

Az egyensúlyozás mellett a mozgáskoordinációt is fejleszti, mivel a gyerek használja a kormányt. Megtanulja az előtte lévő akadályokat kikerülni és szabályozza a saját lendületét a kívánt sebesség eléréséhez. Ez fejleszti a gyerek figyelmét, észlelését, javítja a reflexeit, hiszen az ingerekre sokszor gyorsan kell reagálni.

A futóbicikli használatával könnyebben megtanul majd pótkerék nélkül kerékpározni is, hiszen a futóbicikli segítségével az egyensúlyérzéke már meg van hozzá, így csak a pedálozást kell majd elsajátítania.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük