Szerepjátékok (18+)

A gyerekek nagyon szeretik a szerepjátékokat. A körülöttük lévő felnőtteket utánozva, lemásolják és sajátos játékkörülmények között újra alkotják a különböző helyzeteket. Ez az óvódáskor egyik legjellemzőbb játéka, így az óvódában állandó eszköz az ezt elősegítő játékkonyha, babakellékek és a jelmezek.

Képzeletük segítségével megalkotják a játékteret, esetleges játékeszközöket, amelyek segítségével a helyzetet rekonstruálják és átélik. Ilyenkor bárkiből lehet anyuka vagy apuka, benzinkutas, szakácsnő, tűzoltó vagy épp buszsofőr. A szerepjáték a személyiségfejlődésben nagyon nagy szerepet játszik, főleg óvodás korban.

A játék iskolás korban is jelen van még, de céljuk és fontosságuk csökken, mert a gyerekek megtanulják másképp feldolgozni az őket ért élményeket.

A játék célja az életre való felkészülés. Elősegíti az értelmi fejlődést, fontos a szociális és érzelmi fejlődésben is. Gyakorolják a kapcsolatteremtés és az együtt tevékenykedés folyamatát, hiszen ilyenkor a társas viselkedés több fajtáját is ki tudják próbálni, valamint az itt elsajátított szabályok és normák a további életük különböző színterein is útmutatóként funkcionálhat.

Utoljára megtekintett termékek

Még egyetlen terméket sem néztél meg!

 

Vásárlóink véleményei
Csomagjainkat az Express One szálítja Fizetési lehetőségek Fizetési lehetőségek
Árukereső.hu Árukereső.hu
Árukereső.hu Számlázz.hu